nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Három évre börtönbe megy a nő, aki anyaként megbukott

Három évre börtönbe megy a nő, aki anyaként megbukott

Egy baranyai nőnek a jogerős ítélet szerint három évre börtönbe kell vonulnia, élettársa pedig másfél évet kapott, mert pokollá vált mellettük egy kisgyerek élete.
MTI
f Ajánlom

Hivatalosan gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el a 24 éves nőt, akivel szemben a Pécsi Ítélőtábla elrendelte egy korábban kiszabott hat hónapos fogházbüntetés végrehajtását is.

A jogerős tényállás szerint a gyermekotthonban felnőtt 24 éves nőnek 2011-ben fia született, aki nevelőszülőkhöz került. Ezután lett élettársa a másodrendű vádlott, és a 2012-ben született újabb gyereket közösen nevelték. 2013 végén elhatározták, hogy magukhoz veszik az első gyermeket, aki 2014 januárjában hozzájuk is került. 

A még nem szobatiszta kisfiút ezután napokon belül több kisebb sérülés érte, egyszer pedig elesett a zuhanyzóban, beverte a fejét, és közvetett életveszélyes sérülést szenvedett, de a vádlottak nem vitték orvoshoz. Amikor 2014. január 21-én fürdetés közben egyedül maradt a gyerek, 80 fokos vizet engedett magára, égési sérüléseket szenvedett, de ekkor sem vitték orvoshoz. Január 26-ára virradóra pedig a kisfiú több órát töltött egy fűtetlen szobában, emiatt reggelre kihűlt. A vádlottak délelőtt kihívták a mentőket, akik életveszélyes állapotban vitték kórházba a gyermeket.

A bírósági közlemény szerint azt nem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a vádlottak szándékosan bántalmazták volna a kisfiút.

Megosztás Facebookon