Család

Kiállt a falu az iskolaigazgató mellett, aki a könyvtárba „zárt” egy agresszív diákot

Becsületsértés miatt tett feljelentést a lábodi általános iskola igazgatója az ellen a szülő ellen, aki azzal vádolta meg őt, hogy bezárta fiát a könyvtárba.

Január elején súlyos vádakat fogalmazott meg a lábodi általános iskola és az igazgató, Dominkó János ellen egy 10 éves fiú édesanyja, aki szerint gyermekét folyamatosan bántalmazzák az iskolában, aki emiatt fél, és nem mer iskolába menni, s legutóbb is bezárták őt a könyvtárba.

Az esetről magunk is beszámoltunk, az iskola igazgatója már akkor is cáfolta a hírt. „Egy rendkívül verekedős, agresszív gyerekről van szó, akit muszáj volt az egyik szünetben elválasztanom a többiektől, mert nekik ment, és ütötte-vágta őket” – emlékszik vissza a könyvtárba zárás napjára Dominkó János igazgató. „Azt mondtam neki, hogy most itt maradsz, és csak a tanórákra fogsz belátogatni. Nem zártam be, csak felszólítottam, hogy ott foglaljon helyet, ne vegzálja a többieket” – nyilatkozta januárban az igazgató a Sonline-nak.

Nem zárta be, csak megkérte, hogy maradjon a könyvtárban, míg tart a szünet

„Megdöbbentő és szomorú, ha egy szülő eljut odáig, hogy másra mutogat, és elzárkózik a probléma megoldása elől” – mondta most az igazgató a lapnak. Az ötödikes fiút a második fegyelmi tárgyalás eredményeként kizárták az iskolából.

„Felkészültünk a hasonló esetek kezelésére, hiszen sok halmozottan hátrányos helyzetű gyerek jár az iskolába Lábodról, Rinyabesenyőről és Nagykorpádról, akiknek lehetnek beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségei.”

A Sonline megtudta azt is, hogy az iskolaigazgató becsületsértés miatt feljelentette az édesanyát. Dominkó János azt mondta: a cikk után sok támogató megjegyzést, megkeresést kapott a helybeliektől. Megállították az utcán, sőt egykori roma diákjai is kiálltak mellette a közösségi oldalakon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top