Család

Ezt csinálta a bíróságon az apa a lánya zaklatójával

Ott vagy te mint szülő, és a bíróságon hallgatod végig, hogy 150 másik gyerekkel is ugyanazt a mocskos, undorító molesztálást művelte a vádlott, mint a te lányaiddal. Mit tennél?

Larry Nassar, az amerikai tornászválogatott orvosa legalább 150 kislányt zaklatott, legalábbis ennyien vallottak ellene. Köztük annak a férfinak a három lányát is molesztálta, aki az ítélethirdetéskor neki akart ugrani Nassarnak, hogy minimum letépje a fejét.

Nassart 175 évre ítélték, a bírónőnek minden tiszteletünk kijár, mert az indoklásában ott áll, hogy egy ilyen szexuális ragadozót soha többé nem szabad emberek közé engedni, és hogy az ítélete tulajdonképpen halálos ítélet, mert ez jár az ilyen, embernek nem nevezhető zaklatónak.

Megrázó volt még kívülállóként is olvasni az áldozatok vallomásairól, hogy miket művelt velük Nassar, miközben csak orvosi vizsgálatra mentek hozzá a lányok 10-12 évesen.

Volt olyan is az áldozatok között, aki nem tudta feldolgozni a molesztálást, és 23 évesen öngyilkos lett. Három kislány anyjaként megértem az apukát, Randall Margravest, aki két kezével akarta széttépni ezt a ragadozót a bíróságon. De úgy tűnik, még ennyi borzalom után is vannak, akik elítélik, hogy az apa agresszívan lépett fel a vádlottal szemben.

Pedig ez pont az a helyzet, amikor minden szülőnek elönti a lila köd az agyát, maximum nem mindenki ugrik fel a tárgyalóteremben, mert nem érzi elég erősnek magát ahhoz, hogy nekiessen a vádlottnak. Margraves három lánya is járt Nassarhoz, és mindháromról kiderült, hogy molesztálta őket az orvos. El tudom képzelni, milyen tehetetlen düh és indulat öntötte el a férfit, amikor a tárgyalóteremben egyre hallgatta az áldozatok beszámolóit és Nassar védekezését.

Larry Nassar szexuális zaklatás ítélet

Larry Nassar; Fotó: CNN

Az apa nyilván már a tárgyalás előtt is tudta, mi történt a gyerekeivel, nyilván nem ott, helyben szembesült vele először, hogy zaklatta őket az orvos. De egy dolog tudni róla, és megint más szemben állni vele.

Nem hinném, hogy egy különösen agresszív emberről lenne szó csak azért, mert megpróbálta megverni, sőt valószínűleg megölni az orvost. Nem hinném, hogy ezzel rossz példát mutatna, vagy rossz apa lenne. Csupán egy ember, aki tehetetlen, mert nem tudta megvédeni a lányait egy szexuális ragadozótól, aki nem tudja visszaforgatni az időt, hogy tudjon tenni a zaklatások ellen.

El tudom képzelni, milyen bűntudata lehet, amiért nem vette észre akkor és ott, mi történik a lányaival. Nem azért, mert figyelmetlen szülő, hanem mert valószínűleg álmában nem gondolta volna, hogy bántják a lányait egy egyszerű orvosi vizsgálaton, amit a tornászválogatott orvosa végzett. Egyik szülő sem úgy viszi el a gyerekét orvoshoz, hogy utána kifaggatja, hogy vajon az orvos benyúlt-e a bugyijába, mert nem merül fel benne, hogy ez egyáltalán megtörténhet. El tudom képzelni, milyen óriási düh kavargott benne azóta, hogy kiderült, mit tett a lányaival ez a pedofil. Olyan düh, ami nem múlik el, reggel ezzel kel fel és ezzel fekszik le, mert nem tudja csillapítani, nem tudja meg nem történtté tenni, nem tudja visszaadni a lányai ártatlanságát.

Ha én álltam volna ott, én hallgattam volna végig a saját gyerekeim és más áldozatok vallomásait, biztos, hogy az én agyam is elszállt volna. Lehet, hogy a társadalmi szabályok szerint nem helyes az erőszakra erőszakkal válaszolni, de ha az ember gyerekeit bántják, tönkreteszik az életüket, akkor a társadalmi szabályok jelentőségüket vesztik. Akkor csak az marad, hogy azt akarjuk, hogy a bántalmazó is szenvedjen. Remélem, tényleg ott rohad meg ez a ragadozó a börtönben, és soha többé nem engedik gyerekek közelébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top