nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Mentőben élesztettek újra egy újszülött babát

Mentőben élesztettek újra egy újszülött babát

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei újszülöttélesztésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat. A mentősök és az orvosi ügyelet együtt küzdöttek egy baba életéért, aki a kórház felé tartva, útközben jött a világra.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Csütörtökön a kora esti órákban érkezett bejelentés a mentőkhöz, hogy egy terhessége utolsó napjaiban járó kismamának két perces fájásai vannak. A helyszínre azonnal indítottak egy kölcsei mentőt és orvosi ügyeletet, majd ahogy egy esetkocsi is felszabadult, az is elindult segítségül.

Az összehangolt munkára nagy szükség volt, mert még a kórházba való megérkezés előtt beindult a szülés, ami nem volt komplikációmentes – írja Facebookján az Országos Mentőszolgálat. A megérkező esetkocsival együtt három egység személyzete küzdött a babáért, aki nem sírt fel a világra segítése után. Ez az egyik szituáció, amitől mindenki fél, de végül a mentésben résztvevők sikeresen újraélesztették az újszülöttet. Ellátás után a babát és édesanyját stabil állapotban adták át a kórháznak.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon