Család

Mentőben élesztettek újra egy újszülött babát

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei újszülöttélesztésről adott hírt az Országos Mentőszolgálat. A mentősök és az orvosi ügyelet együtt küzdöttek egy baba életéért, aki a kórház felé tartva, útközben jött a világra.

Csütörtökön a kora esti órákban érkezett bejelentés a mentőkhöz, hogy egy terhessége utolsó napjaiban járó kismamának két perces fájásai vannak. A helyszínre azonnal indítottak egy kölcsei mentőt és orvosi ügyeletet, majd ahogy egy esetkocsi is felszabadult, az is elindult segítségül.

Az összehangolt munkára nagy szükség volt, mert még a kórházba való megérkezés előtt beindult a szülés, ami nem volt komplikációmentes – írja Facebookján az Országos Mentőszolgálat. A megérkező esetkocsival együtt három egység személyzete küzdött a babáért, aki nem sírt fel a világra segítése után. Ez az egyik szituáció, amitől mindenki fél, de végül a mentésben résztvevők sikeresen újraélesztették az újszülöttet. Ellátás után a babát és édesanyját stabil állapotban adták át a kórháznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top