Család

Gyógyító babákat varr beteg gyerekeknek a 9 éves kislány

Még csupán 9 éves, de máris több bölcsesség és kedvesség van benne, mint sok felnőttben.

Charlotte Gould csodaszép gyógyító babákat varr műtét előtt álló gyerekeknek, hogy kis vigaszt nyújtson nekik a nehéz időszakban. Már meg is alapította Stitches by Charlotte néven a saját brandjét, már 150 babát varrt, hogy aztán mindet elküldje adományként a világ több országába, hogy segítsen a beteg gyerekeknek.

Azért teszi ezt, mert reméli, hogy ezekben a kedves babákban barátra lelnek a gyerekek a kórházakban.

Nem véletlenül lett ilyen érzékeny erre a kérdésre Charlotte, ugyanis születési rendellenessége miatt több műtétre is szüksége volt pici baba korában. Bár azt mondják, nem emlékezhet rá, mégis él benne a félelem és bizonytalanság emléke abból az időből. Mivel ő maga nagyon örült volna, ha mellette van egy ilyen baba a kórházban, ezért jutott arra, hogy segíteni szeretne a beteg gyerekeknek a rongybabákkal.

beteg gyerek rongybaba

Forrás: Nicole Gould

Charlotte még csak két évvel ezelőtt kezdett el varrni, amikor a nagymamájától egy varrógépet kapott karácsonyra. Az első babájának hegeket is varrt ugyanoda, ahol neki vannak műtéti hegek a testén. Annyian dicsérték ezt a babát, hogy végül más gyerekeknek is elkezdett varrni ajándékba rongybabákat.

beteg gyere rongybaba

Charlotte a babáival; Forrás: Nicole Gould

Mostanra már saját varrószobája is van, a szülei minden kellékkel ellátják, amire szüksége van a babákhoz, a nagymamája pedig időközben megtanította a varrás fortélyaira. Nagyon kíváncsiak vagyunk, mit tartogat a jövő Charlotte számára, az biztos, hogy egy gyönyörű lélekkel több van a világban.

beteg gyere rongybaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top