nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Megmenekült a portás állása, akiért Facebook-akciót is indítottak a diákok

Megmenekült a portás állása, akiért Facebook-akciót is indítottak a diákok

Facebook-akciót is indítottak az egyik békéscsabai iskola portásáért volt és jelenlegi diákok – végül megtarthatta az állását, és nem kell elhagynia a portásfülkét 17 év után.
NLCafé
f Ajánlom

Komoróczky József, vagy ahogy mindenki ismeri, Józsi bácsi már 17 éve köszönti minden reggel mosolyogva a diákokat a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium portásfülkéjéből. A mindig jókedvű portás munkaviszonya viszont február elsejével megszűnt, ezért az iskola volt és jelenlegi diákjai Facebook-akciót is indítottak azért, hogy az iskola tovább foglalkoztassa a nyugdíjas férfit.

Mára már kiderült, hogy az iskola nem akarta elbocsátani Józsi bácsit, csak rendezni akarták a munkaviszonyát. Bánki András tankerületi igazgató a Beol-nak elmondta, azok, akik akciót hirdettek a közösségi portálon, „bizonyára nem tudták, hogy a tankerületi központ már dolgozik a megoldáson”. Kiemelte: nem az volt a cél, hogy megszüntessék a munkaviszonyát, hanem az, hogy a jogszabályoknak megfelelő módon foglalkoztassák a jövőben.

A tankerület megtalálta a megoldást, így továbbra is Józsi bácsi köszönti a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumba érkezőket.

„Fontosnak tartom, hogy ha bejönnek, akkor ne egy mogorva, hanem egy mosolygós bácsival találkozzanak a diákok, olyan emberrel, aki szinte családtagnak, mondhatni nagypapának számít. Ki lehet szűrni, hogy most éppen örülnek valaminek, vagy bánkódnak valami miatt. Megkérdezem tőlük, mi a baj, mondom nekik, hogy nem kell izgulni, biztosan sikerülni fog a dolgozat. A szünetekben is figyelem őket. Ha van valami nézeteltérés, akkor azt a meglátásom szerint meg kell beszélni, és akkor rögtön oldódik a feszültség. A köszönésre is próbálom nevelni őket” – mondta a 70 éves Komoróczky József a Beolnak.

Megosztás Facebookon