Család

Pénzt szed gyerekei szülinapi zsúrjának vendégeitől az anya

A fiai összes osztálytársát meghívta szülinapi zsúrra, a teljes költségvetés azonban meghaladja az anyagi lehetőségeit.

A 29 éves Ruma Ali egyedül neveli ikreit, Shiyant és Kiyant. A gyerekek közelgő születésnapját egy leichesteri játszóparkban ünneplik majd meg, a zsúr vendégeinek szüleitől azonban fejenként 6 font, vagyis nagyjából 2000 forint hozzájárulást kér. 

A két kisfiú külön osztályokba jár, az anya pedig azt mondta, nem akart válogatni az osztálytársak között, inkább úgy döntött, mintkét fia teljes osztályát meghívja a szülinapi zsúrra, ez pedig összesen 60 gyereket jelent. A játszópark bérlése fejenként 11 fontba kerül, vagyis ha minden meghívott eljön, az 660 fontba (235 000 forintba) kerül. Emellett a vendégek is kapnak majd ajándékokat, aminek a költsége összesen további 500 font (177 000 forint) körül lesz. Az anya ezt nem tudná teljes egészében finanszírozni, ezért döntött úgy, hogy a vendéggyerekek szüleitől gyűjti be az összeg egy részét.

A meghívottak közült eddig mintegy negyvenen jelezték, hogy eljönnek. Több osztálytárs szülei is támogatásukról biztosították az anyát, ahogy a közösségi oldalakon is sokan egyetértenek azzal a megoldással, amit választott. Persze rengetegen kritizálják is, mondván, hogy nem szabadna „belépőt” szednie a fiai zsúrjára.

Szerinted kinek van igaza?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top