Család

Drágul a liszt, emelkedik a kenyér ára

Újabb áremelésre készülnek a malmok, így drágább lesz a liszt és végül a kenyér is.

Drágul a liszt, 10 százalékos áremelésre készülnek a malmok két részletben – írja a Világgazdaság. A malomipar a tavalyi aratás óta megnövekedett költségekkel indokolja a lépést, amit két részletben hajtanak majd végre. Az első, 4-5 százalékos emelést még február elején bejelentik, míg a második 4-5 százalékot majd csak március környékén, amibe még az idei búzaárak további emelkedése is beleszólhat.

Mennyivel drágul a liszt?

A következő egy-két hónapban várhatóan kilónként 6-7 forinttal dráguló liszt okozta költségnövekedést minden bizonnyal a sütőipar is továbbadja a vevőknek. Mivel egy kiló kenyérhez 70 deka lisztre van szükség, a drágulás nem lesz jelentős. Azzal számolva, hogy Magyarországon fejenként évi 80 kilogramm a sütőipari termékeken keresztüli, illetve a közvetlen lisztfogyasztás, a tervezett áremelés hatása egy emberre vetítve nem éri el a 600 forintot – írja a Világgazdaság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top