nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Drágul a liszt, emelkedik a kenyér ára

Drágul a liszt, emelkedik a kenyér ára

Újabb áremelésre készülnek a malmok, így drágább lesz a liszt és végül a kenyér is.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Drágul a liszt, 10 százalékos áremelésre készülnek a malmok két részletben – írja a Világgazdaság. A malomipar a tavalyi aratás óta megnövekedett költségekkel indokolja a lépést, amit két részletben hajtanak majd végre. Az első, 4-5 százalékos emelést még február elején bejelentik, míg a második 4-5 százalékot majd csak március környékén, amibe még az idei búzaárak további emelkedése is beleszólhat.

Mennyivel drágul a liszt?

A következő egy-két hónapban várhatóan kilónként 6-7 forinttal dráguló liszt okozta költségnövekedést minden bizonnyal a sütőipar is továbbadja a vevőknek. Mivel egy kiló kenyérhez 70 deka lisztre van szükség, a drágulás nem lesz jelentős. Azzal számolva, hogy Magyarországon fejenként évi 80 kilogramm a sütőipari termékeken keresztüli, illetve a közvetlen lisztfogyasztás, a tervezett áremelés hatása egy emberre vetítve nem éri el a 600 forintot – írja a Világgazdaság.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon