Család

Ha ezt a kérdést felteszi a férfi, valószínűleg meg akar csalni

Állítólag van egy kérdés, ami jelzi, hogy valamin változtatni kell a párkapcsolatban.

Az Ashley Madison szeretőkereső oldalon végeztek egy felmérést, amelyben több mint 1300 házas ember vett részt. A válaszaikból kiderült, hogy a kapcsolatban élők 41 százaléka gondolt már arra, hogy megcsalja a párját, 64 százalékuk pedig már meg is tette. Azt, hogy miért ilyen hűtlenek az emberek, nem lehet megállapítani, mert annyira egyénfüggő, hogy kinek mi a motivációja a megcsalásra. Például lehetnek egészen nevetséges okai is. Ugyanis az is kiderült ebből a felmérésből, hogy a hűtlenek 52 százaléka gondolja azt, hogy a párja nincs túl jó formában, és valljuk be, tényleg gyenge indok a félrelépésre, hogy van a másikon tíz kiló plusz.

Abban megegyeztek a válaszadók, hogy kevesellték az intimitást a párkapcsolatban, mielőtt félreléptek. Ebből jutottak el odáig, hogy megfogalmazták a kérdést, ami nagy figyelmeztető jel lehet a másiknak, mert könnyen jelentheti a hűtlenség előszobáját:

„Van kedved kipróbálni valami újat az ágyban?”

Persze ez egy ártatlan kérdésnek látszik, ám mögötte meghúzódhat az, hogy már jó ideje nem elégedett a szexuális életükkel az egyik fél, és most szedte össze a bátorságát, hogy felhozza a témát.

megcsalás szerető felmérés

Részlet A csajok bosszúja című filmből

A szeretőkereső oldalról megszólalt a témában az egyik tag, Dylan, aki elmesélte, hogy öt éve azért döntött úgy, hogy megcsalja a feleségét, mert ráébredt, hogy nem egyeznek szexuálisan.

Mindig ngyon figyelmes és kommunikatív vagyok szex terén, mindig elmondom, ha szeretnék kipróbálni valamit. De a feleségem folyton leállított, elhárított, ha szexről volt szó.

Nemcsak a férfiak, hanem a nők is hűtlenkednek természetesen, bár a felmérés szerint kicsit lassabban jutnak el odáig, hogy megcsalják a párjukat. Előbb kipróbálnak mindent, hogy ne legyen szexmentes a házasságuk, és ha úgy érzik, mindent megtettek azért, hogy javítsanak a helyzeten, de nem jártak sikerrel, akkor fordulnak csak egy harmadik fél felé.

Arra is találtak választ a felmérésben, hogy miért szeretőt keresnek az emberek, és miért nem válnak el inkább: mert alapvetően a megcsalás nem jelenti azt, hogy boldogtalan kapcsolatban élnek. Inkább csak arról szól, hogy van egy része a párkapcsolatnak, amely nem kielégítő számukra, ezt akarják egy szeretővel pótolni. Nem áll szándékukban elhagyni az amúgy más területen jó kapcsolatot, de szükségük van arra, hogy kielégítsék a szexuális igényeiket.

De azért a megcsalás helyett inkább a nyílt kommunikációt javasolnánk ilyen esetben, az sokkal kevésbé fájdalmas út a párkapcsolaton belüli kielégítő szexuális élet felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top