Család

Nyilvános vitára hívják a diákok Orbán Viktort

A Független Diákparlament képviselője február 7-ig adott határidőt a miniszterelnöknek a válaszra, ha pedig nem vállalja a vitát, újabb demonstrációt tartanak.

Két hete tüntettek a diákok a Parlament előtt, hogy egy modernebb oktatási rendszerben tanulhassanak. A diákok egy 12 pontból álló követeléslistát állítottak össze, és jogszabályi garanciákat vártak ezek megvalósulására.

Ha ez nem teljesül, ígérték, folytatni fogják a demonstrációkat. A minisztérium akkor széles körű szakmai egyeztetést ajánlott, ám ez a diákság szerint kevés.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviselője és a tüntetés egyik szervezője az RTL Klubnak most azt mondta: nyilvános vitára hívják Orbán Viktort. Hozzátette, a miniszterelnök február 7-ig kap határidőt arra, hogy válaszoljon a meghívásra.

Amennyiben a kormányfő nem fogadja el a meghívást, folytatta Gyetvai Viktor, a diákok újabb nagyszabású demonstrációt tartanak Budapesten február 23-án.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top