nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Meglepő kísérlettel csökkentette a munkaidejét egy fiatal pár

Meglepő kísérlettel csökkentette a munkaidejét egy fiatal pár

Először akkor próbálták ki az 5 órás munkanapot, amikor elmentek nyaralni. A kísérlet annyira jól sikerült, hogy azóta is kevesebbet dolgoznak, és a vállalkozásuk ugyanúgy működik.
NLCafé
f Ajánlom

Egy pár újragondolta a 8 órás munkanapot, és a kísérlet megváltoztatta az életüket. Pia és Steve Silva márkastratégaként dolgozik, kisvállalkozásoknak adnak tanácsot.

A Forbes cikke szerint nyáron elutaztak Spanyolországba, de nem szóltak egyetlen ügyfelüknek sem, hogy nyaralni mennek. Az volt a céljuk, hogy a lehető legkevesebb munkával, de normális kerékvágásban menjen a vállalkozásuk.

Akkor keltek fel, amikor akartak, reggeliztek, lementek a tengerpartra, visszamentek pihenni, ebédelni, majd délután dolgoztak néhány órát, aztán vacsoráztak. Ők is meglepődtek, mennyire simán ment minden.

Azt mondják, több munkát végeztek el így, mint ha 8 órát dolgoztak volna, ráadásul mivel délelőtt nem dolgoztak, nagyobb kedvvel álltak neki a munkának. Szerintük a 40 órás munkahét egy elavult dolog.

Megjegyzik, hogy a hatékonyság érdekében ezeket érdemes szem előtt tartani:

  • Csak azokat a feladatokat végezd el, amelyekre magad képes vagy, a többit szervezd ki.
  • Pontosan látnod kell a rövid és hosszú távú célokat, amihez alapos tervezés és időbeosztás kell.
  • Munka közben ki kell iktatni a figyelemelterelő tényezőket. Ne legyen közben facebookozás vagy cikkolvasás, csak munka.

A nyaralásból visszatérve is tartották a sajátos munkarendet, már 7 hónapja délután 1-től 6-ig dolgoznak hétfőtől péntekig. Úgy látják, a 8 órás munkanapok is valójában 5 órásak, csak elnyújtva.

Megosztás Facebookon