Család

Ha ezt a 12 mondatot hallod egy férfitől, akkor fél a szerelemtől

Vajon csak védi magát? Fél a szerelemtől, mert az sérülékennyé teszi az embert, magában hordozza a fájdalom lehetőségét.

Lehet az is, hogy azt hallgatta egész életében, hogy nem elég jó, nem lehet szeretni, ezért bele sem megy olyan kapcsolatba, amiben esélye lenne arra, hogy szeressék. Mert az biztos nem is igazi, biztos átverés, és a vége úgyis elutasítás lesz. Az is lehet, hogy megégette már magát, és soha többé nem akar megbízni nőben. Ezért aztán, ha elkezdene érezni valami komolyabbat irántad, egyszer csak lelép.

Esetleg túlzott anyai szeretet is állhat a félelme mögött. Mind hallottunk már olyan történeteket, hogy „anya annyira szeretett, hogy mindent feláldozott érted”.

Vagy a „Nem veszed észre, milyen szerencséd vagy, hogy anyukád olyan nagyon szeret, hogy bármit megtenne érted?”. Az ilyen kijelentések azonnali lelkifurdalást szülnek az emberben, azt tanulja meg belőle, hogy a szeretet nincs ingyen, nincs feltétel nélkül, és őt szeretni valami nagyon nehéz és áldozatokkal teli dolog. Meg sem érdemli, hogy szeretve legyen, mert egy hálátlan dög, aki nem képes értékelni anyuci fáradozásait. Az ilyen túlzott szeretet talán a legártalmasabb, mert olyan, mint a sütibe oltott méreg, amit egy egész életen át etethet a szülő a gyerekével. Akiből aztán lesz egy olyan ember, aki nem képes elfogadni a szeretetet, és menekül a szerelem elől.

szerelem félelem mondatok

Részlet az Új csaj című sorozatból

Ha a másik oldalon állsz, az a legjobb, ha minél hamarabb kiszúrod, amikor épp egy olyan férfival hoz össze az élet, aki fél a szerelemtől. Így megkímélheted magad egy sor csalódástól, és nem kell olyan gondolatokkal kínoznod magad, hogy biztos nem vagy szerethető, azért lép le mindig.

Segítünk ezzel a 12 mondattal, amit a leggyakrabban mondanak azok, akik félnek a szerelemtől.

1. Túl elfoglalt vagyok, egy párkapcsolat elsodorna a céljaimtól.

2. Nem találok senkit, akire azt tudnám mondani, hogy a lelki társam.

3. A szerelem túl sok meló, nem éri meg.

4. Az életem fantasztikus most úgy, ahogy van.

5. Kinek kell párkapcsolat, amikor mindenem megvan?

6. Nem akarok elköteleződni.

7. Szeretem a szabadságot.

8. Nem akarom, hogy bárki beleszóljon az életembe.

9. A szerelem olyan komplikált, nincs szükségem drámára az életemben.

10. Soha többé szerelem, úgyis tudom, mi lesz a vége.

11. Az élet sokkal egyszerűbb egyedül.

12. Inkább szerzek egy kutyát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top