Család

Katalin hercegné őszintén beszélt az anyaságról

Katalin hercegné tisztában van azzal, micsoda nyomás nehezedik a nőkre a terhesség alatt és a szülés után.

Katalin hercegné a minap hivatalos látogatást tett a Bethlem Királyi Kórház baba-mama részlegén, ahol mentális problémákkal küzdő anyákat kezelnek. A várandós hercegné a személyzet mellett a részleg néhány páciensével is elbeszélgetett, és szemmel láthatólag felvillanyozta a babák jelenléte.

„A baba érkezése a nő életének legboldogabb időszaka lehet, de néhány nő esetében ez nem így van. A kutatásaink szerint minden négy közül egy nő mentális egészségügyi problémákat tapasztal a terhesség alatt vagy röviddel a baba születése után” – magyarázta dr. Gertrude Seneviratne, Királyi Pszichiátriai Kollégium Perinatális Karának elnöke.

Katalin hercegné a Bethlem Királyi Kórházban (Getty)

Katalin hercegné, bár nem egyértelmű, hogy saját tapasztalatból vagy általánosságban, de beszélt arról a komoly nyomásról, mely az anyákra nehezedik.

„Létezik egy elvárás, hogy mindig szuper boldognak kell lenned, de négyből egy közülünk nem az. Staisztikák és kutatások készülnek, de fel kell hívnunk az anyák figyelmét arra, hogy kérjenek segítséget” – fogalmazott Katalin hercegné.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top