Család

Leszúrta a férjét a szombathelyi nő, de a férfi észre sem vette, elment aludni

A Vas Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a nőt, aki a vád szerint hátba szúrta a férjét, és ezzel életveszélyes sérülést okozott neki.

A szombathelyi nő tavaly december 30-án otthon veszett össze férjével, aki ittasan durván szidalmazta és becsmérelte őt. A vita közben a nő almát hámozott egy késsel, és felszólította a férjét, hogy hagyja őt békén, feküdjön le. Amikor a férfi hátat fordított a feleségének, és elindult a szobába, a nő a kezében lévő késsel hátba szúrta – közölte az ügyészség.

A sértett a szúrást nem vette észre, hanem lefeküdt aludni. Amikor késő este a sértett felébredt, hátfájásra panaszkodott az időközben hazaérkező családtagjainak, akik ezt ittasságának tulajdonították, és kérték, hogy aludjon inkább.

Másnap a férfi panaszai fokozódtak, ezért a családtagjai mentőt hívtak. A mentők vették észre a hátán a szúrást. Kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre a férfin. A szúrás következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A Vas Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű vádlottat – akinek a tették közben megbocsátotta a férj – életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta, és vele szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A Szombathelyi Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően a vádlottal szemben 2 év szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top