Család

Nyolc év után is keresik a szülők a Margitszigeten eltűnt fiukat

A nyolc évvel ezelőtt a Margitszigeten rejtélyes körülmények között eltűnt Ackermann Dávid szülei szeretnének végre valami bizonyosságot nyerni, még akkor is, ha rossz hírekkel kell szembesülniük. 2009 szeptembere óta nincsenek nyugodt éjszakáik, mert még mindig nem tudják, mi történt a gyerekükkel. Most a lehetséges szemtanúk segítségét kérték.

Ackermann Dávid 2009. szeptember 11-én tűnt el, valamikor délután négy óra és éjfél között. Dávid szüleinek egyik barátja most felhívást tett közzé, amelyben arra kér mindenkit, hogy aki Dávid eltűnésének időpontjában a Margitszigeten járt, és fotót készített, az jelentkezzen a Magyar Életképek nevű oldalon – írja a Blikk, noha mi nem találtuk meg az említett felhívást.

A szülők több mint nyolc éve szeretnék megtudni, hogy mi történt a gyerekükkel, azt mondják, hogy a bizonytalanságnál még a biztos rossz is jobb lenne. Minden vágyuk, hogy megtudják, miért és hogyan tűnt el aznap a fiuk. 

A Blikk felidézi: Ackermann Dávid eltűnésének napján hazament az iskola után, megetette a család kutyáját, majd írt egy pár soros üzenetet a szüleinek: „Barátnőmmel vagyok a Margitszigeten. Este jövök. Szia. Puszi.” Az édesanyjával a kertkapuban még össze is futott. Állítólag aznap akart elbúcsúzni a fiú a barátnőjétől, aki hosszabb időre ­Új-Zélandra utazott. A Margitszigeten több fiatal ismerősük is csatlakozott hozzájuk, Dávid eltűnéséről ezeknek az ismerősöknek a vallomása igen ellentmondásos. A lap emlékeztet, hogy volt, aki szerinte a fiú levert volt, és furcsa kinézetű italt iszogatott aznap, más barátok ezt az állítást éppen hogy cáfolták.

Dávid tárcáját egy nappal később a Margitszigeten lévő körzeti megbízott irodája előtt találták meg, telefonjára pedig széthullott állapotban egy hajléktalan lelt rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top