Család

Legjobb barátjára lelt 95 éves lakótársában az egyetemista lány

A 27 éves Alexandra Knox nem engedhette meg magának, hogy normális albérletben lakjon, amíg elvégzi Londonban a mesterképzést. Ezért beköltözött egy 95 éves, magányos özvegyasszonyhoz, a társaságáért cserébe pedig lakhatást kapott. Valójában ennél jóval többel lett gazdagabb.

Alexandra Knox a nála 68 évvel idősebb Florence Smithhez bútorozott be évekkel ezelőtt, mert nem volt pénze drága londoni albérletre. Bár az egyetemista eleinte tartott attól, hogy a nagy korkülönbség miatt nehezen fognak kijönni egymással, utólag ez alaptalan félelemnek bizonyult. Nemcsak lakótársak, de idővel barátok is lettek Florence-szel, délnyugat-londoni házukban gyakran tartanak közös teadélutánokat, kedvenc sorozatukat is együtt nézik a tévében, jókat beszélgetnek, és megosztják a házimunkát is. 

Alexandra tökéletes lakótársat talált magának Florence személyében, aki legalább olyan aktív szociális életet él, mint a művészeti képzésen tanuló diák. Sőt, a lány elmondása szerint bármilyen hihetetlen, de az idős nő gyakrabban maradozik ki esténként, mint ő.

Florence a brit Királyi Légierő veteránja, London déli részében él már 50 éve. A házát azóta osztja meg fiatalabb lakótársakkal, hogy a férje húsz évvel ezelőtt meghalt. Florence 70 éves korában ment nyugdíjba, addig a helyi önkormányzatnál szociális munkásként dolgozott, és mivel azóta sok lett a szabadideje, a családja pedig messze él Londontól, úgy döntött, hátralévő idejében nem szeretne magányosan tengődni, kitalálta, hogy lakótársat keres. Feltett egy hirdetés az angol HomeShare nevű oldalra, ahol idős emberek keresnek maguknak társaságot, cserébe felajánlják fele otthonukat olcsón vagy teljesen ingyen. 

„Nagyszerű, hogy van valaki, akivel beszélgethetek napközben. Még ha csak 15 percre látjuk egymást a reggelinél, már az is valamennyi társalgás” – mondja Florence a Metro nevű lapnak, és hozzáteszi, hogy bár ijesztő a gondolat, hogy már közelített a 70-hez, amikor lakótársa még csak épp hogy megszületett, de próbál erre nem sokat gondolni. Alexandrát nagyon sokra becsüli, az egyik legközelebbi barátjának tartja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top