Család

Lakbért kér ötéves kislányától az anyuka

A kislány minden héten kap hét dollár zsebpénzt, amiből öt dollárt le kell adnia anyukájának a lakbérre, rezsire és kosztra.

Egy atlantai anyuka megpróbálja az életre nevelni ötéves kislányát, de a netezőket eléggé megosztja a módszere. Essence Evans Facebook-posztban számolt be róla, hogy kislánya heti 7 dolláros zsebpénzéből 5 dollárt lefölöz, megmagyarázva a gyereknek, hogy fizetésünk nagy részét adóra, lakbérre és ételre költjük, és valójában csak nagyon kevés marad, amivel szabadon rendelkezhetünk. Ezeket az anyuka is szépen levezeti neki: 1 dollár a lakbér, 1 dollár a víz, 1 dollár az áram, 1 dollár a kábeltévé és 1 dollár kell a kosztpénzbe.

A kislány persze gyakorlatilag pontosan ugyanott van, mintha csak heti két dollár zsebpénzt kapna, de így legalább tényleg hamar megtanulja, hogy működik az élet. A beszedett 5 dollárok ráadásul a kislány megtakarítási számláján landolnak, amit a kislány majd 18 évesen fog megkapni.

Vannak, akik egyenesen zseniálisnak tartották Evans ötletét, de sokak szerint túl korai egy ötévest ilyesmikre tanítani. 

GlobalNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top