Család

Kiderült a pincében kallódó festményről, hogy Rembrandt

A testvérek sosem kedvelték különösebben a festményt, mely végül százmilliókat hozott nekik.

A New Jerseyben élő Landau testvérek sosem kedvelték különösebben azt a komor hangulatú festményt, mely már gyerekkorukban is az étkező falán lógott. Szüleik halála után egyikőjük pincéjébe került a mű, majd a testvérek arra gondoltak, megpróbálnak némi pénzt csinálni a hagyatékból. Meg sem fordult azonban a fejükben, hogy a festmény, melyet még a nagyapjuk vásárolt az 1930-as években, különösebben értékes lehet.

A festmény egy aukciós házhoz került. Az árverésen aztán egyre magasabb és magasabb ajánlatok érkeztek rá, ami még az aukció lebonyolítóját is meglepte. Egy francia vásárló végül 1,1 millió dollárt, vagyis közel 270 millió forintot fizetett ki a műért. Ő világosított fel mindenkit arról, hogy a festmény Rembrandt egyik tinédzserkori alkotása. 

A fellelt mű egy öt képből álló sorozat része, melyre évtizedek óta vadásznak a gyűjtők. A mostanival együtt négy festmény került már elő, az ötödik egyelőre nincs meg. Talán egy pincében kallódik valahol…

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top