Család

Elcserélték az újszülötteket a kórházban, de mire ez kiderült, egyik család sem akarta visszacserélni őket

Az egyik anya már a kórházban furcsának találta a csecsemő szemét, megkeresték a családot, és DNS-teszt is bebizonyította a cserét. Közben viszont évek teltek el.

Salma Parbin gyereke 2015-ben született, és az indiai nő az első pillanattól kezdve biztos volt benne, hogy a csecsemőjét elcserélték a kórházban. Ám még a férje sem hitt neki három hónapig.

Pedig már a kórházban is voltak gyanús jelek, ugyanazon a napon szült egy bodo törzshöz tartozó nő is. A bennszülött törzs tagjainak ugyanis jellegzetes szemformája van, ami inkább emlékeztet a tibeti emberekre, mint az indiaiakra. A nő már ekkor azt mondta, hogy a karjában tartott gyerek a másik családé.

Ahmed, a nő 48 éves férje ezt elmondta a kórháznak is, ám azzal küldték el, hogy a feleségének mentális problémái vannak, és vigye pszichiáterhez.

A következő hónapban Ahmed kikérte az összes, a kórházban azon a napon szülő nő adatát. Kiderült, hogy feleségével egyidőben tényleg világra hozott egy gyereket egy bodo nő, akinek a családneve Boro volt. A férfi kétszer el is ment a nő falujába, de nem volt bátorsága beszélni vele. Közben a felesége továbbra is úgy érezte, nem a saját gyerekét neveli.

Ahmed harmadjára is visszament a bodo nő falujába, és egy udvarias, finoman megfogalmazott levelet hagyott a családnál. Addig eszükbe sem jutott, hogy nem a saját gyerekük van náluk, legfeljebb a megszokottnál nagyobb szemeit tartották érdekesnek.

Ám a levél barátságos hangvétele miatt meghívták Ahmed családját. Miután egymás mellé tették a két gyereket, mindannyian rádöbbentek, hogy tényleg elcserélték a csecsemőket. Ám a Boro család nem akarta visszacserélni őket, mert az már az ő gyerekük.

Salma Parbin azonban ragaszkodott a sajátjához. DNS-tesztet csináltattak, és négy hónap után ez is alátámasztotta, hogy elcserélték az újszülötteket. A rendőrséghez fordultak, de a vizsgálat csak 2017 végére állapította meg a cserét.

Közben Salma is kötődni kezdett a gyerekhez, és idén januárban bíróságon mondta ki a két család, hogy nem akarják visszacserélni a gyerekeket. Ahmed azt tervezi, hogy nem tűnnek el a Ryan Chandra névre keresztelt gyerek életéből, és támogatni fogják a tanulását.

(Guardian)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top