Család

Beperelte anyját a tini, mert posztolt róla a Facebookra

A szülők válása után mérgesedett el anya és fia viszonya.

Beperelte édesanyját egy 16 éves olasz fiú, mert az asszony állandóan posztolt róla a Facebookra. A tinédzser azt állította, hogy a bejegyzések olyan súlyos következményekkel jártak a szociális életére nézve, hogy azt fontolgatja, az Egyesült Államokba költözik, és ott folytatja középiskolai tanulmányait, az újrakezdés érdekében.

Az elsőfokú bíróság decemberben a fiú javára döntött: elrendelte, hogy az anya az összes rá vonatkozó posztot törölje a közösségi oldaláról 2018. február 1-ig, különben 10.000 eurós bírságot kell fizetnie.

Az olasz média úgy tudja, a fiú nyílt konfliktusba került az édesanyjával a szülei válása után. A nő ezt követően kezdett el szinte kényszeresen fotókat és magánéleti információkat posztolni a fiáról, akit mentális betegnek titulált, és egy gyilkoshoz hasonlította. A tini eljutott odáig, hogy már a tanulást sem akarja folytatni egy olyan közegben, ahol az életének legintimebb részletei is elérhetők online.

 Giuseppe Croari ügyvéd az Euronewsnak úgy nyilatkozott: az anya megsértette a Facebook felhasználási feltételeit és az olasz szerzői jogi törvényt is. Utóbbi ugyanis kimondja, hogy a fotón szereplő személyé az szerzői jog, és az ő kifejezett engedélye kell ahhoz, hogy az adott felvételt közzé lehessen tenni a közösségi médiában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top