nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Egy háromgyermekes anya a szerepi mérgezés újabb halálos áldozata

Egy háromgyermekes anya a szerepi mérgezés újabb halálos áldozata

Belehalt a mérgezésbe az a háromgyermekes anya, akit további 20 beteggel együtt szállítottak kórházba december közepén metil-alkohol-mérgezés miatt. Ő a második halálos áldozat.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Meghalt szerdán a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Belgyógyászati Klinikáján az a 18 éves nő, aki válságos állapotban volt a december közepén történt metil-alkohol-mérgezés következtében.

Tavaly december 18–19-én 21 beteget szállítottak be Szerepről és környékéről négy egészségügyi intézménybe, közülük 11-et a debreceni klinikára. Kilenc beteget tünetmentesen, illetve saját felelősségére karácsony előtt hazaengedtek. Ketten súlyos, válságos állapotban voltak. Közülük egy középkorú nő szilveszter napján sokszervi elégtelenség következtében meghalt. A másik beteg, egy 18 éves, 3 gyermekes nő szerdán vesztette életét.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök őrizetbe vették a szerepi mérgezés gyanúsítottját, aki a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amelytől többen kórházba kerültek. A 47 éves férfi az italokat ismerőseinek adta el, akik azokat szintén értékesítették.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi tájékoztatása szerint a pénzügyőrök több mint 200 liter, közkedvelt italok üvegeibe töltött, metil-alkoholt tartalmazó alkoholterméket foglaltak le Hajdú-Bihar megyében. Ezek az italok „szorosan kapcsolódnak a Szerepen történt mérgezésekhez” – közölte a NAV.

Megosztás Facebookon