Család

Durva bírságot kapnak a késő diákok szülei

Pénzbírságot kapnak mostantól azok a szülők, akiknek gyermeke folyamatosan elkésik az iskolából. A rendhagyó ösztönzést egy brit oktatási intézményben vezették be kísérleti jelleggel.

Megelégelte egy brit iskola, hogy diákjai folyamatosan elkésnek az órákról, ezért mostantól szigorú bírságot ró ki a mindig elkéső tanulók szüleire. A hednesfordi Kingsmead Iskola 60 fontot (21 ezer forintot) követel a szülőktől, ha a gyerekeik az elkövetkezendő 12 hétben 10 vagy annál is több alkalommal elkésnek. Amennyiben a szülők lusták befizetni a bírságot 21 napon belül, akkor az összeg megduplázódik, illetve jogi eljárás is indul a szülőkkel szemben.

Az igazolt késések és hiányzások természetesen nem számítanak.

Az oktatási intézményben korábban csak 20 késés után szóltak a szülőknek, de úgy látszik, ennek nem volt elég visszatartó ereje, és számos diák rendszeresen elkésett a tanórákról. A kísérleti jellegű szigorításról az iskola vezetése az oktatási minisztériummal és a város önkormányzatával egyeztetve határozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top