Család

50 éves férfihoz akarták kényszeríteni a 10 éves kislányt

Az 50 éves vőlegény családja komoly összeget ajánlott a kislány családjának.

Egy 50 éves férfihoz akartak kényszeríteni egy mindössze 10 éves kislányt Pakisztánban. A vőlegény, Jeetmal Mehar családja a kislányért cserébe nagyjából 1,9 millió forintnak megfelelő összeget ajánlott fel a gyerek szüleinek.

Mielőtt azonban a kislány anyja, illetve a vőlegény hozzátartozói aláírhatták volna a szerződést a házasságszervező házában, a rendőrség rajtuk ütött. Jeetmal Mehar elmenekült a helyszínről, tizenegy embert – beleértve a kislány anyját is – viszont letartóztattak. A vőlegényt a rendőrség keresi.

Az anya azzal védekezik, hogy férje betegsége miatt nagy összegű kölcsönt vettek fel, amit nem tudnak visszafizetni, a házukat is elveszíthették volna, ezért fogadták el Mehar ajánlatát. Azt mondja, sem ő, sem a férje nem akarták ezt a lányuknak, de nem volt más választásuk. Mehar megígérte nekik azt is, hogy nem követel semmiféle hozományt, és viseli a házasság minden költségét.

Qazi Haji Solangi, aki összeadta volna a párt, azt állítja, hogy fogalma sem volt, hány éves a menyasszony, mivel nem kérdezett rá.

A bíróság a kislányt anyai nagyapja gondjaira bízta, a többiek viszont rács mögött maradnak az ítéletig. Minimum 2, de akár 3 éves börtönbüntetést is kapatnak tettükért.

Az UNICEF becslése szerint Pakisztánban a lányok 3 százalékát férjhez adják 15 éves koruk előtt, és 21 százalékukat azelőtt, hogy betöltenék a 18-at.

mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top