Család

Tojásméretű agydaganata volt a 8 éves kislánynak, milliókba került a műtétje

Egy évvel ezelőtt daganatot találtak az akkor 8 éves Fruzsina agytörzsében. A kislányt sikeresen megműtötték, ám az operáció nagyon drága volt, a családnak 3,5 millió forintot kellett kifizetnie. Az anyagi lehetőségeik mostanra teljesen kimerültek.

Fruzsina és családja a kárpátaljai Nagydobronyból költözött Magyarországra, Bocskai­kert üdülőövezetébe, Monostordűlőre. Még kétlakiak voltak, amikor kiderült, hogy a nyolcéves kislány nagyon beteg. Tavaly márciusban jelentkeztek nála a tünetek, mindennap hányt, egy hét után a legyengüléstől kórházba került. Először rotavírusra gyanakodtak, majd hasnyálmirigy-gyulladásra. Ám a vizsgálatok egyiket sem igazolták. Miután epilepsziás rohamai is lettek, megvizsgálták CT-vel, és ekkor derült ki, hogy egy tojásméretű daganat van az agytörzsében – írja a Blikk.

A gyereket azonnal meg kellett műteni, és bár az operáció sikeres volt, és Fruzsina gyakorlatilag túl van a kötelező sugár- és kemoterápiás kezeléseken is, a családnak ráment mindene a beavatkozásokra. A lapnak azt mondják, hogy mivel egy éve még csak ideig­lenes lakcímük volt Magyarországon, a műtétet és a kórházi ellátást nem finanszírozta a társadalombiztosítás. Rokonok, barátok segítségével szedték össze a 3,5 millió forintot az agyműtétre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top