Család

15 titok, amit a boldog párok tudnak

Az életünk során megtapasztalunk többféle párkapcsolatot, szakítás után pedig mindig felmerül bennünk a kérdés, hogy mégis mit csináltunk rosszul, miért lett vége.

Nincs egyetemes válasz, mert annyi oka lehet egy kapcsolat végének, ahány ember él ezen a világon. Brittney Lindstrom terapeuta azonban megfordította a kérdést és arról írt, hogy mi a titkuk azoknak, akiknek sikerül boldog párkapcsolatban élni. Így legalább fel tudunk készülni a következő párkapcsolatra alaposan.

1. Problémák helyett lehetőségeket látnak

Nincs olyan párkapcsolat, amiben ne merülnének fel konfliktusok, problémák, akár külső hatások, amik megingathatják a párokat. Ahelyett azonban, hogy a boldog párok a hibákat keresnék, inkább lehetőségként tekintenek a felmerülő gondokra, amikkel csak megerősödnek együtt, ha közösen oldják meg őket.

2. Tudják, hogy nem kell versenyezniük egymással

Nem csúsznak bele abba a játszmába, amikor a párok rivalizálnak egymással, mintha minden napnak kellene legyen egy győztese. Azért nem teszik, mert pontosan tudják, hogy ezzel mindketten veszíthetnek csak. Helyette elismerik egymás erősségeit és segítik a másikat a fejlődésben.

3. Nem a szokások határozzák meg őket

Nem ragaszkodnak foggal-körömmel a hagyományokhoz, ahhoz, amit gyerekkorukból hoztak vagy amit a sztereotípiák diktálnának. Képesek arra, hogy saját hagyományokat teremtsenek közösen.

4. A múltat meghagyják a múltban

Nem hagyják, hogy a múlt meghatározza a jelenüket és megnehezítse a jövőjüket. Megbeszélik, feldolgozzák együtt a történteket és tovább lépnek.

5. Észreveszik a szeretetet

Könnyű elveszíteni a fókuszt a hétköznapok során, vakká tehetnek a gondok az örömökre és a szeretetre. Pedig minden napban van valami, amiben ott van a jó is.

6. Rájöttek, hogy ha semmit sem csinálnak, abból semmi sem lesz

Egy párkapcsolatban semmire sem megoldás, ha ölbe tett kézzel ülünk, és nem teszünk semmit. Ha gond van, a boldog párok nem azt mondják, hogy nincs gond, mert tudják, hogy attól nem lesz jobb a kapcsolatuk. A legfontosabb: egyértelműen és őszintén kommunikálnak egymással.

7. Hosszútávon gondolkodnak

Mind a hirtelen, instant örömforrásokat keressük, de a boldog párok rájöttek már, hogy ha csak a mai napra terveznek, akkor nem biztos, hogy jó döntéseket fognak hozni a párkapcsolat szempontjából.

8. Értékelik az apróságokat

Nem tartogatják a meglepetéseket és ajándékokat a nagy ünnepekre, mert tudják, hogy a hétköznapokban is milyen nagy szükség van arra, hogy örömet szerezzenek a másiknak és kimutassák a szeretetüket akár egy átlagos hétfő délután.

9. Tisztában vannak vele, hogy az élet nem tündérmese

Két lábbal állnak a földön, nem várják el az élettől, hogy könnyű és gördülékeny legyen. Reálisan látják az életet, ezért nem is okoz számukra óriási csalódást, ha egy problémával szembesülnek.

10. Ügyelnek rá, hogy ne zsigerből reagáljanak

Tudják, hogy óvatosan kell fogalmazniuk, mert nem akarják később megbánni, amit esetleg felfokozott idegállapotban kiejtettek a szájukon.

11. Tudják, hogy senki sem gondolatolvasó

Nem várják el a másiktól, hogy kitalálja, mit szeretnének, mitől bántódnak meg, mire vágynak. Inkább elmondják szóban, az sokkal egyszerűbb.

12. Nem rohannak ész nélkül sehova

Tudják, hogy van idejük átgondolt döntéseket hozni és eszük ágában sincs semmit elsietni megfelelési kényszerből.

13. Barátok is, nem csak párok

Ápolják a barátságukat, mert ráébredtek már, hogy a szerelem mellett egymás legjobb barátaiként a legörömtelibb az együttlét.

14. Figyelnek a minőségi időre

Elteszik a telefonjaikat, kikapcsolják a számítógépet, hogy teljesen oda tudjanak figyelni a párjukra. Így alaposan meg tudják beszélni a közös céljaikat, életvezetési kérdéseket és odafigyeléssel tudnak később döntéseket hozni.

15. Megszabadulnak azoktól, akik veszélyeztetik a kapcsolatot

Lehet, hogy az egyikük anyukája, legjobb barátja, exe folyik bele annyira az életükbe, hogy az már terhessé válik. Ilyenkor minden esetben a párkapcsolatot és egymást választják, közösen védik saját magukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top