nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Fiúkat zaklatott a nagykanizsai javítóintézet nevelője

Fiúkat zaklatott a nagykanizsai javítóintézet nevelője

„Jó tested van” – így próbált megismerkedni az egyik 17 éves fiúval a férfi. Később kiderült, hogy több gyereknek is tett homoszexuális célzásokat.
MTI
f Ajánlom

Kiskorú veszélyeztetésével vádolnak egy férfit, aki homoszexuális kapcsolatra próbált rávenni 15–17 éves fiúkat a nagykanizsai javítóintézetben – közölte a Zala Megyei Főügyészség.

A férfi év elején alig két hónapig dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) debreceni javítóintézetének nagykanizsai telephelyén nevelőként. Márciusban munkaidejének lejárta után megkereste az egyik 17 éves fiút, megjegyezte, hogy jó teste van, szeretne vele megismerkedni, és intim kérdéseket tett fel neki.

Miután a fiú jelezte a történteket a nevelőjének, az intézet vezetője vizsgálatot indított. Kiderült, hogy a férfi több fiúnak is tett homoszexuális célzásokat, rendszeresen bejárt például a zuhanyozójukba, amikor fürödtek, és más módon is zaklatta őket.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi súlyosan megsértette a foglalkozási szabályokat, az Emmi rendelkezéseit, valamint a munkaköri leírásában foglaltakat, és veszélyeztette a fiatalkorú fiúk erkölcsi, érzelmi fejlődését.

Megosztás Facebookon