Család

Ütős levelet írt az apa lánya szexista iskolájának

Mintha időutazáson vett volna részt a 12 éves diáklány. Az édesapja nem hagyta szó nélkül.

A 12 éves, ausztrál  Ruby Callaghan iskolájában a közelmúltban megrendezték a „fiúk és lányok napját”. A rendezvény alkalmából a fiú tanulókat barkácsboltba vitték, a diáklányok számára viszont frizurakészítés és sminkelés volt a program az iskola könyvtárában. A szexista megközelítésen kiakadt a lány édesapja, és levelet írt az iskola igazgatójának.

„Amikor Ruby tegnap iskolába ment, 2017-et írtunk, mégis 1968-ból jött haza délután” – fogalmazott Stephen Callaghan, aki ironikusan megjegyezte azt is, hogy talán egy meghibásodott fluxuskondenzátor van elrejtve a lányok iskolai mosdójában.

Az édesapa hangot adott abbéli reményének, hogy az iskola visszatér az aktuális évezredbe, ahol az iskolai tevékenységeket nem a nemek határozzák meg.

Az iskola azzal védekezik, hogy a diákok szabadon választhattak a barkácsboltos és szépítkezős programok közül. Callaghan apuka azonban azt mondja, ő előzőleg direkt megkérdezte az iskolában, hogy a lánya mehet-e a barkácsboltba, ám a tanára közölte, hogy azon a programon kizárólag a fiúk vehetnek részt.

boredpanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top