Család

Kiemelkedő fejpénzt fizet a Tesco minden új dolgozóért

Fokozódik a létszámhiány a Tescónál, a vállalat követi a MÁV példáját, és fejpénzt fizet azoknak a dolgozóknak, akik megbízható, stabil munkaerőt csábítanak a céghez.

Úgy látszik, nincs már más eszköz a munkáltatók tarsolyában a munkaerőhiány orvoslására, mint az új dolgozók után fizetett fejpénz. Legutóbb a MÁV-Start Zrt. nyúlt ehhez a megoldáshoz, a cég 35 ezer forintot fizet minden dolgozójának, aki beszervez még egy embert a vasúttársasághoz.

Ugyanezt a trükköt veti be a Tesco is, csakhogy a kiskereskedelmi cég 40 ezer forintot is hajlandó fizetni minden új munkatársért, aki legalább három hónapig a vállalatnál marad – tudta meg a Világgazdaság. A Tescónál akkora a létszámhiány, hogy pár napja, november végén már a budapesti villamosokon is toboroztak új dolgozókat.

Az újságból kiderül az is, hogy a Tesco házhoz szállítási szolgáltatásával a magyar lakosság 40 százalékát érik el jelenleg, de folyamatosan bővítik a kört.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top