Család

Nyilvános megszégyenítés: virgácsot kaptak a Mikulástól az elsős gyerekek

Az egyik osztályban hiába döntöttek a szülők a virgács nélküli mikuláscsomagról, öt gyerek valahogy mégis kapott virgácsot is a Mikulástól.

Egy felháborodott szülő levelét közölte a Facebook-oldalán az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete. A beszámoló szerint az elsős kislánya – és még négy gyerek – virgácsot is kapott az iskolai mikuláscsomagban december 6-án.

Szerinte ez nem más, mint nyilvános megszégyenítés, így a Mikulás nem pusztán az önfeledt örömöt jelenti a gyerekeknek, hanem a félelmet attól, hogy büntetést kapnak.

A szülő arról is ír, hogy a gyerekek viselkedését naponta ötször értékelik a nevelők: külön az órai, a folyosói, az udvari, a mosdói és az ebédlői magatartást. Piros, zöld, barna és fekete sávokat, mosolygós és szomorú fejeket használnak.

Lányom sejtette, hogy hiába a napi 5×45 percnyi önfegyelem, a folyosói szaladgálásokat, ebéd közbeni beszélgetéseket, mosdói hangoskodásokat nem hagyja figyelmen kívül a Mikulás, hisz a tanító előző nap gondosan fent is hagyta az értékelő táblán az aznapi „szomorú fejeseket”, hadd lássa a Mikulás, amikor éjszaka erre jön, és legyen módja ennek figyelembevételével kiosztani az ajándékát, kinek mi jár.

A virgács azért is furcsa, mert a mikuláscsomag tartalmáról a szülők döntöttek, a kész ajándékokat a szülői munkaközösség vitte be az iskolába – akkor még virgács nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top