Család

40 év után találkozhatott a családjával az újszülöttként elrabolt Adriana

Édesanyját várandósan rabolták el, majd a kislányt születése után illegálisan örökbe adták.

Az argentin katonai diktatúra alatt, 1976 decemberében rabolták el Violeta Graciela Ortolani aktivistát, aki ekkor épp gyermeket várt szintén aktivistaként tevékenykedő párjától, Edgardo Roberto Garniertől. A férfit 1977 februárjában szintén elrabolták. Egyikük sem került elő többé, ahogy azt sem lehetett tudni, hogy mi történt a babájukkal.

Egy Adriana nevű, 40 éves nő a szülei halála után tudta meg, hogy nem annak a párnak a vér szerinti gyermeke, akik felnevelték őt. Tudni akarta, kik a biológiai szülei, és felmerült benne, hogy ő lehet az aktivista pár elveszett lánya.

A Buenos Aires-i Plaza de Mayo Nagymamái nevű szervezet évtizedek óta keresteti azt a mintegy 500 személyt, akiket kisbabaként szakítottak el politikai fogoly szüleiktől a diktatúra idején, majd örökbefogadó családoknál nőttek fel. Ezt a szervezetet kereste fel Adriana is. A DNS-tesztek 4 hónapot vettek igénybe, végül néhány napja a nő telefonhívást kapott: közölték vele, hogy a feltételezése helytálló, a vér szerinti szülei valóban Ortolani és Garnier.

A nő egy sajtótájékoztatón találkozhatott először néhány vérrokonával, többek között a nagynénjével. Életben van még a nagymamája is, aki az eseményen ugyan nem tudott részt venni, de vele is beszélt már telefonon.

A Plaza de Mayo Nagymamái eddig 126, egykor illegálisan adoptált gyermeket találtak meg.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top