Család

A legtutibb karácsonyi ajándékötletek kisgyerekes szülőknek

Ha olyan ismerősnek keresel ajándékot, akinek nemrég született gyereke, bemutatjuk a legtutibb ötleteket, amelyekből valószínűleg nem lapul majd két másik hasonló a karácsonyfa alatt.

Tény, hogy ha az ismerőseinknél valakihez megérkezik a gólya, sokan egyből lecsapnak a kézenfekvő ajándékötletekre, így a kisgyerekes szülők az örömhírt követő első karácsonyra valószínűleg sokkal több cumisüveget és rugdalózót kapnak, mint amire feltétlenül szükségük lenne. Az alábbi gyűjtésből a pár ezer forintos, hasznos apróságoktól a több százezres luxuscikkekig válogathat mindenki kedvére, és valószínűleg nagy örömet szerezhet majd kisgyerekes szeretteinek.

Antibakteriális fürdőjáték

A gyerekek kádban használt műanyag és gumijátékainál sajnos gyakran előfordul, hogy idővel megjelenik rajtuk a penész. Az Innobaby halacskás „szivacsai” azonban puha szilikonból készülnek, amelyek ellenállnak a baktériumok támadásának, hamar száradnak, és a kellemetlen szagoktól is kímélik az orrjáratokat. A vidám, színes fürdőjátékok darabja mindössze 10 dollárba, azaz picivel több mint 2500 forintba kerül.

A szilikonszivacsok nemcsak puhák, de higiénikusak is (Fotó: InnoBaby)

NoseFrida orrszívó

A kisbabák orra gyakran eldugul, ilyenkor, sok szülő – és kisgyerek – bánatára a rémületes orrszívóhoz kell folyamodni. Sajnos hiába léteznek ma már légzőmaszkra emlékeztető szuper darabok, ez a mutatvány rendszerint hangos sírást szokott eredményezni. A legtöbb orrszívó már azzal felzaklatja a gyerekeket, hogy be kell dugni az orrukba, míg a kézi pumpás változatok legfőbb problémája, hogy nehezen tisztíthatóak. A motorizált verzióknak pedig már a hangja elég lehet, hogy félelmet ébresszen a kicsikben. A megoldást egy svéd fül-orr-gégész által kifejlesztett NoseFrida jelentheti: ezt az orrszívót elég csak a kicsik orrnyílásához érinteni, majd erősen meg kell szívni a végéhez csatlakozó gumicső másik végét. A fertőzések átadását speciális szűrő gátolja meg, az eszköz pedig a szűrő cseréjét és egy meleg vizes mosást követően ismét használható. Mindössze 15 dollárért (kevesebb mint 4000 forint) ideális ajándék lehet kisbabás szülőknek.

TempTraq lázmérő tapasz

Sosem öröm, ha a kisbaba beteg lett, ráadásul ilyenkor csak sok kényelmetlenség árán lehet megmérni a lázukat. A TempTraq intelligens lázmérő tapasz viszont 24 órán keresztül szállítja az adatokat a baba testhőmérsékletéről, ráadásul annyira diszkrét, hogy még fel sem kell ébreszteni a gyereket ahhoz, hogy rátegyük a tapaszt. Az adatokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egyenesen a szülő okostelefonjára küldi (Android és iOS-készülékekkel egyaránt kompatibilis), így nem kell besurranni az alvó gyerek szobájába, hogy megnézzük, hány fokos a láza. A TempTraq igazán menő, modern ajándék, ráadásul 16 dolláros árával még a pénztárcát is kíméli.

A TempTraq tapasz megkönnyíti a lázmérést a szülők számára (Fotó: TempTraq)

A világ legkisebb ülésmagasító párnája

A gyerekülésből kinőtt kicsik szülei jól ismerik az ülésmagasító kálváriáját: bár nem akkora, mint egy teljes értékű gyerekülés, még így is elég nagy ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen magunkkal hurcolni bárhova. Legalábbis az unalmas hétköznapi darabok. A négyéves kortól ajánlott Mifold Grab and Go Booster ülésmagasító azonban simán elfér egy kézitáskában, így bármikor bevethető. Ára 40 dollár, azaz valamivel több mint tízezer forint.

Látványos a különbség a hagyományos és a Mifold Grab and Go Booster ülésmagasító között (Fotó: Miford)

Kuri fotós robot

Az okostelefonok korában a kisgyerekes szülők nem győzik elárasztani a cuki fotókkal a közösségi oldalakat és az ismerősök postafiókját. Igen ám, de sokszor épp a legaranyosabb pillanatokról maradnak le, amikor maguk is a gyerekekkel játszanak éppen. Ebben segít az imádni való, Kuri nevű kis robot, amely egy robotporszívóhoz hasonlóan tud közlekedni a lakásban, közben zenél, de akár a gyerekek kedvenc mesepodcastjait is képes sugározni, emellett pedig fotókat és videókat készít a gyerekekről. A Kuri nem olcsó mulatság, 799 dollárért lehet előrendelni, de cserébe egy igazi robottal ajándékozhatjuk meg kisgyerekes ismerőseinket.

Snoo intelligens bölcső

A babák alvásának szakértője, Harvey Karp fejlesztette ki a Snoo „okosbölcsőt”, amelynek bizonyára sok ringatásban elgyötört szülő örülne. Bár nem olcsó, 710 dollárba, vagyis közel 190 ezer forintba kerül, cserébe magától ringatja álomba a kisbabákat, miközben nyugtató hangokat vagy altató zenét játszik nekik. Karp ígérete szerint ennek segítségével a gyerekekben már egészen fiatal korban kialakulnak az egészséges alvási szokások, ezért ez az ajándék nemcsak babaként segíti a megajándékozottat, hanem egész életén át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top