Család

Kvíz: Tudod, hogy hívják a Mikulást más nemzeteknél?

Ha kapásból fel tudsz sorolni négy verziót, akkor máris jobb vagy az átlagnál. De lássuk, sikerül-e kitalálnod a helyes választ mind a 10 kérdésre.

December ötödike estéjén a magyar gyerekek aludni is alig bírnak az izgatottságtól. Fényesre suvickolt cipővel az ablakban várják, hogy a Mikulás idén vajon milyen ajándékkal lepi meg őket.

A Mikulás névadója egyébként egy történelmi személyiség. Myrai Szent Miklós vértanú püspök Kisázsiában, a mai Törökországban, Myra városában élt. A szent legendája szerint a püspök városában egy szegény embernek három lánya volt, akiket megfelelő hozomány hiányában nem tudott férjhez adni. Így az a sors várt rájuk, hogy hajadonok maradnak. Miklós püspök elhatározta, hogy segít rajtuk, de ezt persze titokban tette: az éj leple alatt egy-egy arannyal telt erszényt tett a szegény ember ablakába. Innen jön tehát a Mikulás-ajándék hagyománya, amit ma már leginkább csoki formájában várnak a gyerekek. Nálunk ezt a Mikulás (vagy Télapó) hozza. A most következő kvízből pedig megtudhatjátok, hogy más országokban hogy nevezik a nagyszakállút.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top