Család

Elkobozták a magánállatkert hiúzait

Elkobozták a felsőlajosi Magán Zoo hiúzait, mert volt is engedélyük a tartásra, meg nem is. A hivatal pedig ahelyett, hogy rendet tett volna a saját háza táján, inkább az egyszerűbb megoldást választotta.

November utolsó napján elszállították a felsőlajosi Magán Zoo két felnőtt hiúzát és kölyküket. A nagymacskákat a Veresegyházi Medveotthonba szállították, mert az éppen illetékes hatóság szerint a felsőlajosi állatkert nem rendelkezett a megfelelő tartási engedélyekkel.

Mindez az elmúlt hónapban derült ki, holott a Magán Zoo már 2013-ban megszerezte a tartási engedélyt a hiúzokra, amivel 2016-ig semmi probléma nem volt. Viszont most valahogy a felügyelőség arra jutott, hogy a hiúzok tartása – ellenben a többi nagymacskáéval – nem regionális, hanem országos hatósági engedélyhez kötött. Ennek fényében a háromfősre hízott hiúzcsaládot elkobozták a magánállatkerttől, és a Veresegyházi Medveotthonban találtak nekik új helyet.

Az állatkert tulajdonosa értetlenül áll a helyzet előtt, nem érti, miért volt jó az elmúlt években a regionális hivatal engedélye, és ha most már nem jó, akkor miért nem válthatta ki az éppen aktuális hivatalban az engedélyt ahelyett, hogy elkobozták volna tőle a hiúzokat.

A Veresegyházi Medveotthon azóta már honlapján és a parkban is bemutatta a hiúzcsaládot mint új lakókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top