Család

Borotvapengét raktak az osztálytársuk teájába, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia

Különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy 15 éves békéscsabai és egy 14 éves békési fiúval szemben, akik összetört pengét akartak itatni 13 éves társukkal.

A fiatalkorú vádlottak és a gyermekkorú sértett a 2016/2017-es tanévben egy osztályba jártak, egy békéscsabai általános iskola 7. osztályos tanulói voltak. A tanév során többször előfordult, hogy a vádlottak különböző módokon zaklatták a sértettet, például eldugták az ivópalackját, vagy nagy mennyiségű citrompótlót tettek bele – közölte az ügyészség.

Az egyik fiú több alkalommal megpofozta és megrúgta a sértettet, ő és törvényes képviselője azonban a konfliktusok elkerülése érdekében nem tett feljelentést.

A két vádlott idén áprilisban egy borotvapengét vitt az iskolába, amelyet több darabra törtek, és a penge felét, illetőleg egy negyed darab éles pengedarabot az utolsó órán észrevétlenül a sértett műanyag ivópalackjába tettek, amelyben tea volt.

Csak a véletlenen múlt, hogy a fiú az óra után nem ivott bele a pengedarabokat tartalmazó ivópalackba, hanem hazament. Otthon az édesanyja vette észre a pengedarabokat, amikor a gyerek ivópalackját kiöblítette.

A rendkívül vékony, éles, hegyes pengedarabok szájba vételkor, lenyeléskor a szájban, a garatban és a nyelőcsőben jelentős érsérüléseket, mély, vágott, szúrt lágyrész-sérüléseket okozhatnak. Ezek a 8 napon túl gyógyuló sérülések a sértettnek az átlagost jóval meghaladó fájdalmat okoztak volna.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, azzal, hogy a vádlottak a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt a törvény erejénél fogva pártfogó felügyelet alatt állnak. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top