Család

Így mentsd meg a házasságodat, ha megcsalt a férjed

Amikor megtudod, hogy megcsal a párod, minimum összetörsz, mielőtt cselekedni tudnál. Mary Kay Cocharo pár- és családterapeuta ajánl három egyszerű lépést, amivel túllendülhetsz a kezdeti sokkon, és még megmentheted a házasságodat.

A szakértő szerint mindegy, hogy szexuális vagy érzelmi megcsalás áldozata vagy, ugyanúgy elárulva érzed magad. Még az is lehet, hogy bűntudatod van, és azt hajtogatod magadban, hogy veled ez nem történhet meg. De ne aggódj, nem vagy egyedül, a házasságok egyharmadában történik hűtlenség. Ettől még persze nem lesz könnyebb a helyzet, de a terapeuta szerint az alábbi lépésekkel túlélhető az érzelmi zűrzavar.

1. Beszélj egy olyan emberrel, akiben megbízol

De csak egy embert válassz, ne kürtöld világgá. Amikor elárulva érzed magad, akkor ki kell beszélned magadból a fájdalmadat, de ha szeretnéd, hogy a házasságod megmaradjon, akkor jobb, ha nem mesélsz a férjed hűtlenségéről mindenkinek, akivel csak találkozol. Legyen egy bizalmasod, aki támogatni tud ebben a nehéz időszakban, és neki mondj el mindent, amit érzel. Nem azért javasolja a terapeuta, hogy egy embert válassz, mert titkolni kellene, mit tett a férjed, hanem azért, mert nehéz megmenteni a házasságot, ha minden közös barát, ismerős utálja őt a hűtlenségéért.

2. Fordulj terapeutához

Ha a megcsalás után meg akarod menteni a házasságot és újra felépíteni köztetek a bizalmat, akkor egy jó párterapeutához érdemes elmenni, aki segít ráébredni, hol romlott el a házasságotok, mi okozta a hűtlenséget. Olyan lökést adhat mindkettőtöknek, amitől sokkal jobbá válhat a kapcsolatotok a jövőben.

3. A bizalom a legfontosabb

A legnehezebb és az elsődleges feladatotok az, hogy újra felépítsétek a bizalmat kettőtök között. Hogy elhidd, nem fog újra megcsalni. A reménytelenség érzése elmúlik, adj magadnak egy kis időt. Lehet, hogy most rettenetes érzés, de akár még egy jobb házasság felé is vezethet az út innen, ha mindketten hajlandóak vagytok megdolgozni érte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top