Család

Könnybe lábad a szemed ennek a párnak az eljegyzési fotóitól

Éveken át szégyenkezett állapota miatt, végül az eljegyzési fotózásakor döntött úgy a fiatal lány, hogy megmutatja a világnak valódi önmagát.

Számtalan történetet írtunk már, melynek a mondanivalója az, hogy az értékedet nem a külsőd határozza meg, és ami igazán széppé tesz egy embert, az nem egy bizonyos szemszín, arcforma vagy éppen konfekcióméret, hanem az a harmónia, ami belülről sugárzik.

Szép gondolatok, mégis vannak pillanatok ebben a külsőségeknek oly nagy jelentőséget tulajdonító világban, amikor nehezen fogadjuk el azt, amit a tükör mutat. Így volt ezzel sokáig Makenzee Meaux is. Őt láthatjátok ezen a képen:

Egy fiatal, szép, csupa mosoly nő, aki úszik a boldogságban, hiszen a barátja nemrég kérte meg a kezét. Ki gondolná, hogy ennek a ragyogó teremtésnek egy csomó álmatlan éjszakát okozott már a külseje.

Ami a képen nem látszik, az a betegség, mellyel a lány kicsi kora óta küzd. Mindössze 8 éves volt, amikor alopecia universalisszal diagnosztizálták. Ez a betegség teljes haj- és szőrvesztéssel jár, és egyelőre nincsen rá ismert gyógymód. Egy ilyen dologgal együtt élni senkinek sem könnyű, Meaux-nak is rengeteg szorongást okozott az állapot. Belegondolni is torokszorító, min mehet keresztül egy kislány, amikor közlik vele, hogy el fogja veszíteni a haját, és valószínűleg nem is nő ki soha többet.

Rengeteget csúfolták az iskolatában, sokszor kapott gonosz megjegyzéseket, és bámész tekinteteket, ezért aztán éveken át rejtegette kopaszságát. Azonban amikor a barátja megkérte a kezét, nagy döntésre szánta el magát. Úgy érezte, az eljegyzési fotók kiváló alkalmat szolgáltatnak arra, hogy végre levegye a parókáját, és megmutassa a világnak valódi önmagát.

„Miközben az eljegyzési fotókat csináltuk, akkor döntöttem el, hogy legfőbb ideje abbahagyni a bujkálást, és megmutatni azt, amit 15 éve mindenáron igyekeztem elkendőzni.”

Elfogadni magunkat egy dolog. De felvállalni és szeretni magunkat minden erényünkkel és hibánkkal együtt valami annál is nagyszerűbb. Aki megnézi Meaux fotóit, annak garantáltan melegség járja át a lelkét. Úgy sugárzik ez a fiatal nő, akár a nap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top