Család

Vádat emeltek az anya ellen, akinek a kisfia leforrázta magát

Testi sértés bűncselekménye miatt emelt vádat a Zala megyei ügyészség egy édesanya ellen, akinek négy és fél éves kisfia szenvedett súlyos égési sérüléseket még január végén. A kisgyerek a főzésnél segédkezett az édesanyjának, a tűzhelynél állt egy széken, amikor az megbillent alatta, és a gyerek magára rántott egy forró vízzel teli edényt.

Az ügyészség szerint a fűzvölgyi kisfiú életveszélyes sérüléseket szenvedett, mikor leforrázta magát. A megyei főügyészség szóvivője az ATV híradójának elmondta: az anya felelőssége abban áll, hogy veszélyhelyzetnek tette ki a gyereket a megengedő magatartásával.

Az anyát a testi sértés bűncselekményért akár egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetnék, de mivel gondatlan cselekményről van szó, és a szóvivő szerint nyomatékos enyhítő körülmények állnak fenn, az indítvány csak jóvátételi munka végzése.

A helyiek szerint a kisfiú teljes felépülésééig több műtétet kell még elvégezni, az édesanyja az ápolás miatt jelenleg nem tud munkát vállalni. A gyereknek leginkább egy speciális ruhára lenne szüksége, amire viszont a szülőknek nincs pénzük. A falu éppen ezért gyűjtést szervezett a számukra, és az önkormányzat is támogatja a Budapesten kórházba került kisfiú családját. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top