Család

Ittasan csapódott bele az előtte haladóba a BMW-s nő, de a vétlen sofőr ellen is eljárás indult

A fiatal nőt nem sokkal a baleset után pénzbüntetésre ítélték, ám mivel az ütközésben eltört a csuklója, eljárás indult a szabályosan közlekedő másik autós ellen.

Egy 30 éves magyar nő ittasan, 165 kilométer/órás sebességgel csapódott bele a BMW-jével egy Ford Mondeóba hátulról az M3-as autópályán tavaly júliusban. Mégis a Ford vezetője lett a a gyanúsított – írja a Zoom.hu.

A Ford vezetője, Török Bálint épp egy fákat szállító teherautót előzött, amikor a belső sávban nagy tempóval megérkezett a BMW. A sofőr az autó közeledését a visszapillantóban látva még mondta is a feleségének, hogy „belénk fognak jönni”.

Pár másodperccel később a kocsi a szalagkorlátnak csapódott, és a forgalommal szemben állt meg. Török Bálint és a felesége megsérült, a kocsi totálkáros lett.

A BMW-t vezető nőről kiderült, hogy véralkoholszintje 0,81–1,50 ezrelék között volt. A nőt nem sokkal a baleset után 280 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, és fél évre eltiltották a vezetéstől.

Ám a BMW-s nő csuklója eltört a balesetben, vagyis 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Ezért a szabályosan közlekedő Török Bálintot közúti baleset gondatlan okozásával vádolták meg. Sőt, a BMW-s nő biztosítója kártérítést követel tőlük.

A ügyben a Hatvani Rendőrkapitányság nyomoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top