Család

Mélybe akarta vetni magát egy kilencéves fiú

Kitüntették Kopasz Zsolt tűzoltó főhadnagyot, amiért megmentette egy öngyilkosságra készülő, 9 éves kisfiú életét.

Nehéz helyzettel találta szemben magát Kopasz Zsolt tűzoltó főhadnagy, amikor október közepén Pécsett egy belvárosi épülethez riasztották, amelynek tetejéről egy 9 éves kisfiú készült a mélybe vetni magát.

A tűzoltók percek alatt a helyszínre érkeztek, és azonnal végrehajtották a szükséges biztonsági óvintézkedéseket. Felkészülve a legrosszabbra, szivacsokat és pokrócokat fektettek le az épület oldala mentén, majd igyekeztek az öngyilkossággal fenyegetőző fiút a lehető legkevésbé zavaró vagy ijesztő módon megközelíteni – idézi fel az esetet a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kopasz Zsolt fogadja az elismerést – Forrás: katasztrófavédelem

Kopasz főhadnagy érkezett meg elsőként a zavart állapotban levő, öngyilkosságra készülő gyermekhez, aki eddig csak egy rendőrnővel volt hajlandó beszélni.

Megszólalt a rádió

A fiú bizalmát fokozatosan elnyerő tűzoltó derekán egyszer csak megszólalt a rádió, ami felkeltette a 9 éves kisfiú érdeklődését. A tűzoltó az alkalmat megragadva felajánlotta neki, hogy ha szeretné, akkor akár ő is beszélhet a rádióba, amibe a gyermek beleegyezett. A rádió átnyújtásakor a tűzoltó gyorsan behúzta a fiút a tető széléről, megelőzve ezzel a történet tragikus kimenetelét. Kopasz Zsolt ezután levitte őt az épület tetejéről, és átadta az Országos Mentőszolgálat helyszínen tartózkodó egységének.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top