Család

Három óra alatt hozták helyre a rémesen elhanyagolt kutyát

Összesen kétkilónyi összecsomósodott szőrt kellett lehámozni a rémesen elhanyagolt kutyusról.

A hároméves si-cu már járni is alig tudott, annyira megnehezítette a dolgát az összeállt csomókban lógó bundája. A hatalmas szőrzet alatt ráadásul bolhák nyüzsögtek, és fájdalmas sebek tátongtak, egyszóval valószínűleg szomorú véget ért volna a kutyus sorsa, ha nem találnak rá az állatmentők.

De nekik sem volt könnyű dolguk, mikor nekiálltak helyrehozni az állatot: összesen három óra megfeszített munkája és több mint két kiló lehámozott szőr kellett hozzá, hogy a kis si-cu újra hasonlítani kezdjen önmagára. A kiskutya egyébként fantasztikusan bátran viselkedett, és még akkor is mozdulatlanul, zokszó nélkül tűrte a tortúrát, mikor az nyilvánvalóan fájdalmas volt számára.

A menhely jelenleg pénzt gyűjt a Rags névre keresztelt állat további kezelésére, ugyanis szívférget is találtak a kutyusnál. Ha végérvényesen meggyógyult, a tervek szerint ő is szerető családba kerülhet majd.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top