Család

Az igazgató és a rendőrség is ködösít, ki mit tudott a gyerekszöktető békési tanár ügyéről

A rendőrség írásban értesítette szeptemberben az igazgatót, hogy eljárás folyik a tanár ellen, az igazgató viszont állítja, csak most értesült a teljes ügyről.

Tudhatott a békési iskolaigazgató arról, mivel gyanúsítja a rendőrség azt a tanárát, aki egy 11 éves diákkal próbált Londonba szökni két hete – írja a Hvg.hu a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott válasz alapján.

A tanár ellen már nyáron eljárás indult, miután kiderült, hogy obszcén üzeneteket küldött diákjának. A lapnak Szlota József igazgató tagadta, hogy pontos tájékoztatást kapott volna a nyáron indult nyomozásról.

A rendőrség most annyit közölt a Hvg.hu-val, hogy az értesítési kötelezettségüknek szeptember 14-én írásban, dokumentált módon eleget tettek. Ez alapján viszont az is lehet, hogy mindenről tájékoztatták időben az igazgatót, de hogy pontosan mit írtak meg, az nem derült ki.

Az igazgató ezek után is fenntartotta, hogy nyáron semmit sem tudott az ügyről, és szeptemberben is csak arról értesítették, hogy eljárás folyik a tanár ellen. Amikor kérdőre vonta a pedagógust, a tanár azzal hárított, hogy a vállalkozása miatt folyik az eljárás.

Az igazgató hozzátette, a teljes ügyről csak novemberben, a férfi elfogása után szerzett tudomást. A rendőrség arra egyelőre nem válaszolt, miért nem kezdeményezték korábban a tanár előzetes letartóztatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top