Család

5 dolog, amit az emberek nem csinálnak egy egészséges párkapcsolatban

Mindenki intimitásra vágyik a párkapcsolatban, csak azt nem tudjuk sokszor, hogyan tudnánk megteremteni, amikor hiányzik. Todd Creager 30 éve párterápiával foglalkozik, összeírta azt az 5 legfontosabb dolgot, amit jobb, ha elfelejtünk, ha egészséges párkapcsolatban szeretnénk élni.

Mindenki úgy működik, ahogy a szüleitől látta. Nem arról van szó, hogy most kezdjünk bőszen felmenőket hibáztatni, ezek csak tények, mintát követünk, úgyhogy ha a szüleink nem éltek kiegyensúlyozott párkapcsolatban, akkor tennünk kell a saját kapcsolatunkért. A szakértő szerint ez az 5 dolog az, amit nem csinálnak a párok egy egészséges kapcsolatban.

1. Nem zsigerből reagálnak, ha a párjuk kritizálja őket

Az első reakció általában támadó, és kicsit sem építő jellegű, ha kritikával nézünk szembe. Jobb, ha veszünk pár mély levegőt, és megvizsgáljuk, mekkora igazságtartalma van a kritikának, majd elővesszük az empátiánkat mielőtt válaszolnánk.

2. Nem a nehézségek alapján ítélik meg a kapcsolatot

Minden hosszútávú kapcsolatban vannak nehezebb szakaszok, amikor elgondolkodik rajta a pár, hogy érdemes-e együtt folytatni tovább. Ha nem dobjuk be minden nehézségre a törülközőt, és nem szakítunk, hanem inkább arra használjuk ezeket az időszakokat, hogy érzelmileg fejlődjünk, akkor jobbá tehetjük a párkapcsolatot.

3. Mindenképp hagynak időt egymásra

Nem táblázzák be annyira a napjaikat, hogy abba már ne férjen bele a férj, illetve feleség, mert tudják, hogy ha a párjuk az utolsó helyre kerül, könnyen lakótársi szintre süllyedhet a kapcsolat.

4. Nem dédelgetik a sérelmeiket

Arra figyelnek, hogy miért szeretik a másikat, nem arra, hogy mi mindennel bántotta meg őket az évek során. Nincs szükségünk arra, hogy újra meg újra felemlegessük magunkban, milyen negatív élmények értek, helyette inkább arra kellene koncentrálnunk, hogy mi az, amit szeretni lehet a párunkban.

5. Nem kerülik el a szexet

A szakértő szerint mindig van mélyebb oka a lelkünkben, ha már nem akarunk ágyba bújni a párunkkal, amiben szakember segítségét érdemes kérni. Akár párterápián, akár egyéni terápián, de ki lehet boncolni magunkban azokat a blokkokat, amik megakadályozzák az örömteli együttlétet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top