Család

Téged is bántalmaztak? Írd meg a történeted, és küldj egy fotót magadról!

December 4-ig várja a bántalmazott nők fotóit a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület a #Vankepemhozza címmel meghirdetett közösségi fotóprojekthez. A beérkezett képekből kiállítást is rendeznek Budapesten, a 2B Galériában.

A #Vankepemhozza kampánnyal a NANE Egyesület lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nők üzenjenek egy képen keresztül, pont úgy, ahogy nekik jólesik. A jelentkezők vankepemhozza@nane.hu címre küldhetik be fotóikat egy pármondatos történet kíséretében. A képek anonim módon jelennek meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható.

Nane Egyesület FB

Fotó: Nane Egyesület FB

Egyre több fotó érkezik a NANE Egyesület Facebook-oldalára bántalmazott nőktől, akik expresszív fotókban fogalmazzák meg megpróbáltatásaikat vagy éppen szabadulásukat. A képek a NANE Facebook- és Instagram-oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon követhetőek, és december 9-én és 10-én egy kiállítás keretében is megtekinthetők lesznek a 2B Galériában.

A tájékoztató szerint a #Vankepemhozza közösségi fotóprojektet a NANE azért hirdette meg, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top