nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
4 dolog, amiről le kell szoknod, ha tényleg házasságon gondolkodtok

4 dolog, amiről le kell szoknod, ha tényleg házasságon gondolkodtok

A házasság komoly döntés, és elengedhetetlen, hogy megfelelően felkészüljünk rá. Ezektől a mérgező, rossz szokásoktól például jobb lesz minél előbb megválnod.
kraniczdodo
f Ajánlom

1. Elvárod, hogy a másik gondolatolvasó legyen

Így jobban átgondolva persze értjük, mennyire irreális ez, mégis hajlamosak vagyunk ezt várni a másiktól. Pedig nagyon fontos, hogy kommunikáljuk a problémáinkat, vágyainkat, hiszen csak így lehetünk biztosak benne, hogy partnerünk valóban tisztában lesz azokkal.

2. Féltékennyé akarod tenni a másikat

Ezt a gyerekes, értelmetlen szokást igazán nem érdemes magunkkal vinni egy házasságba. Ha féltékennyé akarod tenni a másikat, valójában büntetni akarod, és a figyelmét akarod felhívni magadra, de erre ismét jobb módszer, ha inkább – higgadtan – közlöd problémáidat. 

3. Állandóan megkérdőjelezed a szeretetét

A „szeretlek”-et nem lehet és nem is érdemes kikönyörögni, mindenkinek megvannak azok a pillanatok, mikor szívesen mondja őket. Ha állandóan azt kérdezgetjük a másiktól, szeret-e, valószínűleg saját bizonytalanságunkat akarjuk orvosolni, de erre nem az a megoldás, hogy állandóan szeretetért nyaggassuk a másikat.

4. Mindig a partneredet hibáztatod

Könnyű a másikra kenni a problémákat ahelyett, hogy szembenéznénk saját gyengeségeinkkel és hibáinkkal. De az ilyen viselkedésből nem lehet hosszú életű házasság. A saját szempontunkból is fontos, hogy képesek legyünk felvállalni rossz döntéseinket és azok következményeit, arról nem is beszélve, hogy ez a párunkkal való kommunikációban is alapvető. 

 

HuffingtonPost

Megosztás Facebookon