Család

Szabadulás előtt halt meg a rab

A férfi az elmúlt években 3 infarktuson is átesett. Családja kételkedik abban, hogy a rácsok mögött mindig időben megkapta a gyógyszereit.

3 nappal szabadulása előtt, furcsa körülmények között halt meg egy elítélt az állampusztai börtönben – ezt állítja a családja. Az esetről az RTL Klub Híradója számolt be.

A 45 éves férfit 5 évre ítélték csalás miatt. 2 hónapja az állampusztai börtönbe vitték át a nagyfai börtönből, ezután állítólag egyre sűrűbben panaszkodott, tavaly ugyanis szívbetegséget diagnosztizáltak nála. 16 éves lánya elmondása szerint az apja azt panaszolta el neki, hogy nem kapja meg a gyógyszereit. A halála előtte este beszéltek utoljára telefonon. Másnap azzal a hírrel hívták fel a családot, hogy a férfi meghalt a börtönben, miután rosszul lett.

Próbálták újraéleszteni, hívtak mentőt, másfél órán keresztül küzdettek az életéért, de már nem tudták megmenteni.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál állítják, a férfi mindig megkapta időben a gyógyszereit, még aznap is. A belső vizsgálat nem állapította meg a börtön felelősségét és idegenkezűséget sem.

A Híradó úgy tudja, a férfi az elmúlt években 3 infarktuson is átesett. A halála pontos okát csak a boncolás után lehet megállapítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top