Család

Megszólalt a kiszabadított magyar túsz: „Nem volt egy úttörőtábor”

Jól van a férfi, akit nigériai kalózok raboltak el. Rossz körülmények között tartották, de nem bántották.

A körülményekhez képest jó egészségnek örvend, és már a családjával van az a magyar férfi, akit október 21-én raboltak el nigériai kalózok, és most szabadult ki.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatójának elmondása szerint a férfit nehéz körülmények között tartották fogva, a túszejtőket még keresik. A főigazgató beszámolt arról is, hogy a férfi azt mondta, a túszejtők nem bántották, „de nem volt egy úttörőtábor”. Hajdu János hozzátette: a magyar férfi jól felkészült, mentálisan is „rendben lévő” ember.

A férfi azon a német konténerszállító hajón dolgozott, amely Egyenlítői-Guinea fővárosából, Malabóból indult, végcélja pedig a Libériai Monrovia lett volna. A hajó a tervek szerint a nigériai Onnéban kikötött volna, de még a tengeren motorcsónakos fegyveresek megtámadták. Rövid tűzpárbaj után a 18 fős legénységből a magyar férfin kívül egy ukrán és négy Fülöp-szigeteki férfit ejtettek túszul.

Az ügy nem zárult le a magyar férfi kiszabadításával és hazahozatalával, a német szolgálatokkal együtt tovább nyomoznak, és keresik a túszejtőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top