nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
2 ötéves terrorizálja a mindszenti óvodásokat

2 ötéves terrorizálja a mindszenti óvodásokat

A két gyerek rettegésben tartja az óvodát, egyikük már a dajka nénit is megrugdosta. Az óvoda dolgozói mindenáron arra törekszenek, hogy a két kisfiú is beilleszkedjen az ovis csoportjukba.
NLCafé
f Ajánlom

Mindszenten, a Móricz Zsigmond utcai tagóvoda középső csoportjában két ötéves kisfiútól tartanak a gyerekek: mindenkibe belekötnek, verekszenek, rombolnak. Néhány napja egy szülő annak volt szemtanúja, hogy az egyik megrugdosta a dajka nénit. Az óvodai dolgozók szakmai segítséget is kértek az indulatos gyerekek neveléséhez – írja a Délmagyar.

Már több szülő is megkeresett, hogy azonnali hatállyal tanácsoljam el a két kisfiút az óvodából. Ez nem így működik. Helyben kell megoldani a problémát. A pedagógiai szakszolgálattól is segítséget kértünk, hogy milyen módszerrel tudnánk a két kisfiút a jó irányba terelni. Ez egy hosszú folyamat lesz, amiben dolgozóinknak segítséget nyújt az óvoda pszichológusa, illetve a szakszolgálat is felajánlotta, hogy a gyermeki agresszió kezeléséről előadásokat tartanak az óvodában.

– mondta Korom Éva Andrea, a Móricz-tagintézményt is magába foglaló Károly óvoda vezetője.

A két kisfiú pár hónapja vált agresszívebbé. Az egyikről azóta kiderült, hogy úgynevezett BTMN-es gyermek, vagyis beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzd. A másik kisfiúval tavaszig nem volt gond. Valami történhetett a családban. Csak annyit tudnak az óvodában, hogy több hétre elköltöztek egy másik megyébe. Amikor visszajöttek, megváltozott. Verekszik, rombol, a felnőttekre nem hallgat. A figyelmét csak pár percre lehet lekötni. Egy felnőtt szinte csak vele foglalkozik, hogy a többieket ne zavarja a foglalkozásokon, a játékban.

Megosztás Facebookon