Család

Ez a lány még csak 13 éves, de a 12. osztályba jár, és 4 nyelven beszél

Nem elég, hogy az indiai Jhanvi Pawar igazi nyelvzseni, de kettesével teljesíti az iskolai osztályokat, és népszerű előadó is.

Egy 13 éves kislány mindenkit lenyűgözött a teljesítményével az indiai Panipat városában. Jhanvi Pawar egy Malpur nevű kisvárosból származik, de értelme annyira fejlett, hogy idén 12. osztályos lett, miközben csupán 13 éves.

A 2004-ben született lány emellett igazi nyelvzseni, fiatalsága ellenére már négy nyelven beszél. Japánul, kínaiul és franciául társalog, az angollal pedig odáig jutott, hogy brit és amerikai akcentussal is tud beszélni.

A nem mindennapi tudás persze nem csak úgy jött nála, alig volt kétéves, amikor az édesapja angolul tanította neki a gyümölcsök, zöldségek és állatok neveit. Az angol annyira megtetszett neki, hogy teljes mondatokat gyakorolt, még mielőtt iskolás lett volna.

Aztán ahogy idősebb lett, és még jobb eredményeket ért el, speciális kormányengedéllyel két osztályt végezhetett el egy év alatt. Így jutott el odáig, hogy 13 évesen 12. osztályos lett.

Jhanvi nem csak kivételesen eszes tanuló, de igen népszerű motivációs előadó is. Országszerte számos beszédet tartott vezető közigazgatási szakembereknek, és fellépett India oktatási intézményeiben is.

(via Daily Bhaskar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top