Család

Hónapokba telhet, mire csontvelőt találnak a leukémiás fiúnak

A 10 éves tatabányai kisfiúnak csontvelő-transzplantációra van szüksége, ám egyelőre nem találták meg a megfelelő donort. Amíg nem járnak sikerrel, vért és kemoterápiát kap.

Hónapokat kell várnia a csontvelő-transzplantációra egy 10 éves tatabányai kisfiúnak. Édesanyjának augusztusban tűnt fel, hogy valami nincs rendben a fiával, elmentek vérvételre, ahol a kisfiú rosszul lett. A szövettan eredményéből kiderült, hogy leukémiás, amit csak csontvelő-átültetéssel lehet gyógyítani – számolt be a Tények.

Annak érdekében, hogy mielőbb donort találjanak neki, felkerült a nemzetközi várólistára. Ha sikerült megegyező donort találni, akkor néhány további vizsgálat után Magyarországra szállítják az őssejtet, és azonnal megkapja.

A fiú orvosai szerint több mint 90 százalék az esélye, hogy a nemzetközi várólistán megtalálják a megfelelő donort, ám ez hónapokig is eltarthat. Addig szükség esetén vért és kéthetente kemoterápiát kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top