nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Még inni sem adott gyermekeinek egy keszthelyi házaspár

Még inni sem adott gyermekeinek egy keszthelyi házaspár

Teljesen elhanyagolta gyermekeit egy keszthelyi házaspár, akik még enni és inni sem adtak rendszeresen gyermekeiknek, veszélyeztetve ezzel testi és értelmi fejlődésüket.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Mindkét gyermekét elvette a gyámügy attól a keszthelyi házaspártól, akik ellen kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség. A család már 2015 januárjában a megyei kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának gyámügyi osztálya látókörébe került. Akkor a gyermekek védelembe vételét elrendelő határozatában figyelmeztették is a szülőket, hogy a gyermekek gondozása nem megfelelő. 

A házaspár idősebb lánya még 2015 júniusában öngyilkossági szándéka miatt került a keszthelyi kórházba, majd a következő év júliusában étkezés- és folyadékhiány okozta rosszullét miatt mentővel vitték kórházba, majd augusztusban az akkor 14 éves lánynál terhességmegszakításra került sor. 

A járási hivatal csak 2016. november 15-től rendelte el a gyermekek nevelésbe vételét, akiket egy zalai lakásotthonban helyeztek el, és gyermekvédelmi gyámot rendeltek melléjük.

A házaspár egyik gyermeke számára sem biztosította a rendszeres otthoni étkezést, az iskolából pedig igazolatlanul hiányoztak. A szülők nem tartották be az előírt gyámhatósági rendelkezéseket, megszegték a gyermekek gondozásának kötelezettségét is.

Megosztás Facebookon